Chirurgia minim invazivă
Ce este chirurgia minim invazivă ?
De multe ori, operațiile pot fi realizate prin incizii mai mici. Dar ce înseamnă aceasta pentru dumneavoastră? Există un avantaj?
Cu siguranță da. O incizie mai mică, pe lângă avantajul estetic incontestabil ce îl oferă, conferă și o recuperare mai rapidă postoperatorie, deoarece prin abordul chirurgical vor fi lezate mai puține părți moi ( mușchi, tendoane, fascii, ligamente ). Necesarul de medicamente antalgice în perioada imediat postoperatorie va fi mai mic, întrucât cea mai mare parte a durerii vine de la nivelul pielii, care este cea mai des inervată.
Trebuie să știți însă că , de foarte multe ori, rezultatul pe termen lung nu diferă foarte mult față de o chirurgie clasică. Iar chirurgia minim invazivă implică și anumite riscuri ușor mai mari față de chirurgia clasică, deoarece pentru anumite intervenții aceasta presupune unele manevre pe care chirurgul le face fără a vedea direct ceea ce face – lucrând practic legat la ochi .
Și cum poate să facă acest lucru minimizând la maxim riscurile?
Prin experiență acumulată și o cunoaștere temeinică a anatomiei din zona operată.
Deci, alegeți cu grijă chirurgul cu care veți colabora.
Un impediment al acestui tip de chirurgie este costul ridicat, deoarece de multe ori chirurgul are nevoie de instrumente medicale înalt specializate.
Printre cele mai des folosite tehnici amintesc
- Tratamentul minim invaziv al sindromului de tunel carpian
- Fixarea percutană a fracturilor cu broșe
- Fixarea percutană a fracturilor de scafoid
- Ruperea corzilor cu un ac percutan în boala Dupuytren
- Tratamentul artroscopic al rupturilor de ligament scafo semilunar și complex tfcc
Fiți conștienți ca pentru obținerea unui rezultat bun cu riscuri minime, este nevoie de un chirurg cu experiență și o dotare corespunzătoare o sălii de operație. Și să nu uităm că
Nu există operații mici, ci doar chirurgi mici. Alege bine!